Jenny

Jenny

Ollessani teini-ikäinen joogaa harjoittava mummoni ohjasi minut kansalaisopiston hathajooga-tunnille. Teini-ikäiselle vaikeasti aloillaan pysyvälle tytölle tunti oli liian lempeä, mutta tunnin edetessä ymmärsin, että olin oikeastaan joogannut koko elämäni. Näin asennot joita olin luonnostaan tehnyt, saivat nimet ja tuntemukset, jotka harjoituksesta olin saanut, saivat selityksen.

Noin 5-vuotiaana hieroin isäni hartioita ja sanoin vakuuttavalla äänellä, että minusta tulee isona hieroja! Lukion ja Ruotsissa vietetyn välivuoden jälkeen päätin opiskella urheiluhierojaksi. Hierojaopintojen jälkeen olin lähes euforisessa tilassa janoten lisää tietoa ihmiskehon toiminnasta. Tämä jano johdatti minut fysioterapian opintoihin ja vie minua edelleen kohti uusia opintoja joogan, pilateksen ja joogaterapian parissa.

Pilates taas on minulle täydellinen kehonhallintatekniikka, jonka avulla olen treenannut itselleni vahvan, joustavan ja toimivan kehon. Tutustuin pilatekseen vuonna 2003 fysioterapia-opintojeni aikana. Silloinen kurssikaverini, Sari Dewald, oli opiskellut pilatesta ja aloitin hänen opissaan pilates-pohjaiset kehonhuoltotunnit. Muutaman kuukauden harjoittelun jälkeen tiesin jääneeni koukkuun! Joseph Pilateksen tapa hahmottaa liikettä saksalaisella ja insinöörimäisellä tarkkuudella oli jotain niin selkeää, tuoretta (vaikka Joseph H. Pilates kehitti tekniikan 1900-luvun alussa) ja loogista. Pilateksen myötä asanaharjoituksessani ja ohjauksessani yhdistyy linjauksen painotus kuitenkaan liikaa nipottamatta. Pääpaino harjoituksessa tulee mielestäni olla tiedostavassa liikkeessä, sekä liikkeen virtaavuudessa.

Kolmas ja varmasti tärkein elämääni ja kehoani mullistanut tekijä on ollut äitiys. Raskaus, synnytys, imettäminen ja äärimmilleen viety väsymys on ollut todellinen sisäinen pyörremyrsky ja (kyllä vähän kliseisesti) todellinen matka itseen ja naiseuteen.

Nyt matkani jatkuu joogaan, joogaterapiaan, pilatekseen ja laitepilatekseen jatkuvasti kouluttautuessa, sekä muiden kouluttamisen parissa. Elämäntehtäväni ja intohimoni on auttaa ihmisiä liikkumaan oikein, kehon luonnollisia linjoja kunnioittaen ja sitä kautta saavuttaa terve ja elinvoimainen keho, jossa on ihana elää.

 

Elä, iloitse ja loista!

Hymyin

Jenny

 

Koulutustaustani:

– Koulutettu klassinen- ja urheiluhieroja (2001)

– Fysioterapeutti AMK (2005)

– Pilates- ja Somatic Pilates -ohjaaja (2010)

– Joogaohjaaja Yoga Alliance RYS 200h, Yoga Thailand, Paul Dallaghan (2010)

– Jooganopettaja SJL  (2016)

– Joogaterapeutti, Svastha Yoga Therapy (Dr. Ganesh Mohanin opetuksessa) (2017)

– Lisäksi olen yli kymmenen vuotta käynyt jatkuvasti upeiden ulkomaisten sekä kotimaisten jooga- ja pilatesohjaajien kursseilla ympäri maailmaa.

Ilmoittaudu